Ets a Informaciķ complementāria > Directori > Altres

Directori

Castell de L’Espunyola

El Castell
Contacte: Propietat Privada

La construcció no és d’un típic castell roquer, sino d’un palau fort amb un cert refinament, residència d’una família noble, els Espunyola.

Les primeres dades són de l’any 950, quan la comtessa Adelaida doná al monastir de Sant Joan de les Abadesses, l’alou que tenia a l’Espunyola. Aquest era situat dins del terme del Castell de l’Espunyola. Els Espunyola fou un llinatge que tingueren especial rellevancia en fets de l’història catalana.

Actualment, és una gran casa de pagés, adaptada dins el castell medieval. Hi trobem dues torres del sXIII, unides per la masia del s.XVI. Les dues torres són de planta rectangular. Les parets de la primera planta són d’una gruxaría considerable fina a 110 cm. La porta d’entrada té un arc de mig punt, format per 8 dovelles. A la paret de migjorn hi ha una finestra gotica, geminada, acabada amb dos trifolis.

Dins el recinte del Castell hi havia l’església de Sant climent. Tenía funcions de parròquia fins al s.XVI, segle en que passaren a la veïna capella de Sant Nicolau canviant la seva advocació per la de Sant Climent.
Actualment, només en resten les runes, de les quals podem entreveure algún vestigi de com era construida. Com la majoria de capelles de l’època amb nau rectangular i sense absis.
 

escut espunyola
Ajuntament de l'Espunyola
NIF: P0807700J
Ctra. Solsona a Berga, s/n. 08614 Espunyola
Tel: 938 231 055 . Fax: 938 231 294 . E-mail: espunyola@diba.cat
Accesibilitat
Crédits
Avis Legal
Amb la
col·laboració de: